Veerle Berth
Als provincieverantwoordelijke vertegenwoordig ik samen met een geweldig team van thuisbegeleiding de Stut Oost- en West-Vlaanderen. Sinds juni 2019 werk ik bij de Stut. Ook werk ik deeltijds in een voorziening voor mensen met een beperking.
Ik studeerde orthopedagogie aan het VSPW in Gent, deed een aantal jaren ervaring op in een leefgroep en kreeg toen de kans om de dienst mobiel-ambulante begeleiding te helpen opstarten. Daar werk ik ondertussen 23 jaar, nog altijd met evenveel enthousiasme.
Thuisbegeleiding volgens de principes van gentle teaching
Ik vertrek bij alle begeleidingen altijd vanuit gelijkwaardigheid. Ik luister graag naar wat je noden zijn en speel graag in op je zorgvraag. Ik baseer mijn werk op de principes van gentle teaching, wat wil zeggen dat ik op een zachte, niet dwingende manier met jou op pad ga. Verder vind ik het belangrijk om te streven naar een zo zelfstandig mogelijk leven waarbij jij de regie in handen houdt en waarbij ik nooit ver uit de buurt ben als je ondersteuning nodig hebt.
Ik ga graag op zoek naar je krachten en talenten. Ik hou ervan om mensen te verbinden. Inclusief werken, waarbij mensen met een ondersteuningsnood als volwaardige burgers opgenomen worden in de maatschappij vind ik heel belangrijk.
In mijn vrije tijd verblijf ik graag in de natuur of vind je me terug achter het fornuis om te koken. Ik probeer ook regelmatig wat vrijwilligerswerk te doen.

Judith Desloover
Ik ben 38 jaar. Ik ben geboren in West-Vlaanderen, maar ben al 17 jaar een trotse inwoonster van Gent. Ik ben mama van drie gezonde, actieve kinderen. In mijn vrije tijd zet ik vooral in op het welzijn van de kinderen aan de hand van allerlei hobby's. Zelf hou ik van multicultureel koken en de natuur, luister ik graag naar muziek of ben ik creatief bezig.
Ik werkte vier jaar als polyvalent verzorgende bij Familiezorg en vond het fantastisch om in contact te komen met verschillende doelgroepen. In 2016 besloot ik om verder te studeren en ik behaalde mijn graduaat orthopedagogie in 2019. Tijdens mijn studies heb ik drie jaar bij Compagnie de Sporen gewerkt, een arbeidszorgcentrum in Gent. Dat was een heel leuke werkplek met een fantastisch team. De presentiebenadering van Andries Baert werd gehanteerd als basis voor goede zorg. Kenmerkend in de presentiefilosofie is de gerichtheid op het scheppen van rechtvaardige en liefdevolle menselijke verhoudingen. Presentie bevordert dat de ander tevoorschijn kan komen en het beste van zijn of haar mogelijkheden kan realiseren. Dat vormt een rode draad in mijn begeleidingsstijl. Het is belangrijk dat iedereen voldoende kansen krijgt om zijn leven te optimaliseren en zich goed kan voelen binnen de samenleving. Ik bied daarbij graag de gepaste ondersteuning door aan te sluiten bij de leefwereld en de eigen krachten van de cliënten.
Na mijn studies heb ik bij CAW Oost-Vlaanderen en Zorgdorpen gewerkt. Wat me opviel door mijn jaren werkervaring heen, is dat de diverse doelgroepen vaak met heel veel uiteenlopende vragen zitten. Vragen over gezondheid, financiën, vrije tijd, werk, ... Ik voelde altijd de drang om hen op weg te helpen bij elke hulpvraag, namelijk op verschillende levensdomeinen. Ik zag dat de Stut al actief was in verschillende provincies maar nog niet in Oost-Vlaanderen. Dat was de ultieme kans om mij te engageren voor de Stut en cliënten binnen die regio. Die kans greep ik met beide handen en een paar maanden later stel ik mij met veel trots aan jullie voor als zelfstandig begeleidster regio Oost-Vlaanderen. Ik sta graag tot jullie dienst.

Joris Bruyndonx
Initiatiefnemer en zaakvoerder van de Stut
