Team thuisbegeleiding Limburg

Ann Swerts

Ik zal, samen met een geweldig team van begeleiding, de Stut vertegenwoordigen in de Limburgse Kempen. Na jaren gewerkt te hebben als orthopedagoge binnen een residentiele setting ben ik sinds kort gestart als ambulant begeleidster binnen Kind en Jeugd.
 
Personen die het moeilijk hebben om hun gevoelens te uiten, die vastlopen door de vele eisen binnen de maatschappij, in de knoop liggen met zichzelf, die reik ik graag de handen. Samen met jou en je netwerk op zoek gaan naar een manier om je beter te voelen, doen we door stapsgewijs en doelgericht op zoek te gaan een oplossing.
 
Het creëren van je ritme en rust, zijn zaken waar ik met veel passie naartoe wil werken. 'Samen doen in goede en slechtere tijden' en 'Voor elk probleem is er een oplossing', zijn uitspraken waar ik helemaal in geloof.

Ik ben een zeer grote dierenvriend en liefhebber van de natuur. Ik wil zoveel mogelijk genieten van mijn gezin en van de kleine dingen, dingen die we weleens durven te vergeten door tijdsdruk. Dus: genieten is de boodschap.

Aurelie Maes

Ik woon op de grens tussen 'dé Limburg' en 'dé Kempen'. Ik ben als het ware een spring-in-'t-veld en vertegenwoordig vanaf 2021 samen met een aantal geweldige dames de Stut in de Limburgse Kempen.

Zorgen voor een kwaliteitsvol leven door en voor anderen is mijn job, maar eveneens een passie. Die passie voor de zorg ontstond al op mijn vijftiende levensjaar door middel van vrijwilligerswerk. Van het letterlijk verzorgen van zorgbehoevenden tot een huis bouwen in de sloppenwijken van Lima of zelfs gespreksgroepen met gedetineerden in Leuven Centraal.
 
Zoals ik al aangaf, ben ik een spring-in-'t-veld. Op mijn twintigste nam ik deel aan acht vrijwilligersprojecten en besloot ik dat mijn interesse voor de mens ook mijn studiekeuze en aldus mijn hele toekomst zou bepalen. Nu  een aantal jaren later  ben ik een gelukkig mens met het beroep dat ik uitoefen, word ik gelukkig van de mensen die ik dagelijks ontmoet en leer ik iedere dag bij door middel van gesprekken.
 
Ik vertegenwoordig dus de Stut in de Limurgse Kempen en heb voornamelijk ervaring opgedaan als begeleider binnen de residentiële setting. Sinds 2020 werk ik als pleegzorgwerker binnen de jeugdbescherming van de William Schrikker Stichting. Mijn expertise ligt voornamelijk in het werken met personen met een verstandelijke beperking, al dan niet in combinatie met psychosociale problemen, hechtingsproblematiek en trauma. Buiten mijn werkuren ben ik te vinden bij vrienden voor een hapje of een drankje, reis ik graag en mountainbike ik graag in groepsverband.

Mocht je dus SAMEN met mij aan de slag willen gaan, dan is het belangrijk dat je weet dat ik in de samenwerking bepaalde termen centraal zet. Ik vind het belangrijk dat we samen als gelijkwaardige partijen rond de tafel kunnen zitten. Dat er in alle openheid gecommuniceerd wordt en dat je hulpvraag, je kracht en het uitbreiden van je mogelijkheden centraal staan doorheen de samenwerking.

Claudia Vangool

Ik ben een zorgzame, enthousiaste bezige bij. Ik laat je graag de positieve kant van het leven zien en begroet je graag met een vrolijke ‘goeiendag’. Een vleugje humor ontgaat mij niet en ik luister graag naar wie je bent, wat je doet en wat je nodig hebt. 

In mijn begeleidingsstijl staat acceptatie centraal en kijk ik niet naar de beperkingen maar naar de mogelijkheden. Inclusieve ondersteuning staat voorop om je maximaal van het leven te laten genieten. Ik hou van persoonlijke aanpak en individuele begeleiding in je eigen (veilige) omgeving. We gaan samen op zoek naar je balans en waar je dat nodig hebt. Ik vertrek vanuit de basis met respect voor ieders (eigen)aardigheden.

Mijn werkervaring situeert zich in het secundair onderwijs, waar ik als ondersteuning van leerlingbegeleiding mijn diploma behaalde. Ondertussen heb ik de opleiding 'zorgverlener met therapiepaard' afgerond en heb ik mijn eigen bedrijfje Paardouce gestart. Mensen met een beperking kunnen bij mij terecht voor hippotherapie, kinderen met of zonder gedrags- en ontwikkelingsstoornissen kunnen er terecht voor coaching met paarden en je kunt er ook aangepast paardrijden. Ook werk ik als woonbegeleider complex gedrag in een residentiële setting. 

Ik woon nog net in de Antwerpse Kempen en samen met mijn collega's vertegenwoordig ik de Stut Limburgse Kempen.

Claudia Vangool

Joris Bruyndonx

Initiatiefnemer en zaakvoerder van de Stut

Tijdens mijn 15 jaar praktijkervaring in begeleidingswerk ben ik ervan overtuigd geraakt dat de beste mogelijkheden ontstaan als mensen aangesproken worden op hun eigen krachten. Dat geldt zowel voor de persoon zelf als voor zijn ruimere omgeving. Mensen ondersteunen bij het gebruiken van nieuwe mogelijkheden en hen bij de uitwerking toch de grootst mogelijke vrijheid geven, dat is helemaal mijn ding. 
 
Nadat ik in 2001 afgestudeerd was als maatschappelijk assistent in Antwerpen, ben ik beginnen te werken als begeleider. Mijn expertise was vooral het werken voor mensen met een lichte tot matige mentale beperking en/of ASS. Ik ga nog altijd met heel veel plezier op huisbezoek. Daarbij is het aangaan van een echte, menselijke vertrouwensrelatie met iedere cliënt voor mij belangrijk. Op basis van dat vertrouwen stimuleer ik de cliënt om zijn sluimerende krachten te gebruiken om zijn capaciteiten ten volle te beleven.
 
Gedurende 10 jaar was ik teamcoördinator van een mobiel, ambulant activiteitenteam. Daarbij leerde ik de sociale kaart in het algemeen en de gehandicaptenzorg in het bijzonder kennen. Ook in die functie waren mijn leidraden vertrouwen, capaciteiten ontwikkelen door kennis te delen en inspelen op de realiteit van de financiële politiek van de overheid. Daarom kies ik nu voor een nieuwe vorm van samenwerking met professionele, zelfstandige begeleiders. De Stut biedt de beste werkomgeving om samen het beste te halen uit de combinatie van ervaring, vrijheid en motivatie.
Joris Bruyndonx
De Stut
Wouwstraat 173
2640 Mortsel
ON: 0740.622.912

Telefoon
0468 22 10 56
E-mail
info@destut.be

 

Vind ons ook op