Team Limburg

Ann Swerts

Ik zal, samen met een geweldig team van begeleiding, De Stut vertegenwoordigen in de Limburgse Kempen. Na jaren gewerkt te hebben als orthopedagoge binnen een residentiele setting ben ik sinds kort gestart als ambulant begeleidster binnen Kind- en Jeugd. 

Personen die het moeilijk hebben om hun gevoelens te uiten, die vastlopen door de vele eisen binnen de maatschappij, in de knoop liggen met zichzelf, die reik ik graag de handen. Samen met jou en je netwerk op zoek gaan naar een manier om jezelf beter te voelen, doen we door stapsgewijs en doelgericht op zoek gaan een oplossing. 

Het creëren van je ritme en rust, zijn zaken waar ik met veel passie naartoe wil werken. “Samen doen in goede en slechtere tijden”, en “voor elk probleem is er een oplossing” zijn uitspraken waar ik helemaal in geloof!

Ikzelf ben een zeer grote dierenvriend en liefhebber van de natuur. Ik wil zoveel mogelijk genieten van mijn gezin en van de kleine dingen, dingen die wij soms wel eens durven vergeten door tijdsdruk. Dus, genieten is de boodschap!

Aurelie Maes

Ik, Aurelie, ben woonachtig op de grens tussen ‘dé Limburg’ en ‘dé Kempen’. Ik ben als het ware een 'spring-in-t-veld'; en vertegenwoordig vanaf 2021 samen met enkele geweldige dames De Stut in de Limburgse Kempen.
Zorgen voor een kwaliteitsvol leven door en voor anderen is mijn job, maar eveneens een passie. Deze passie voor de zorg ontstond reeds op mijn vijftiende levensjaar door middel van vrijwilligerswerk.
Van het letterlijk verzorgen van zorgbehoevenden tot een huis bouwen in de sloppenwijken van Lima tot zelfs gespreksgroepen met gedetineerden in Leuven Centraal. Zoals ik reeds aangaf; ik ben als het ware een ‘spring-in-t-veld’. Op mijn twintigste nam ik deel aan ongeveer acht vrijwilligersprojecten en besloot ik dat mijn interesse voor de mens eveneens mijn studiekeuze en aldus mijn gehele toekomst zou bepalen. En nu- enkele jaren later- ben ik een gelukkig mens met het beroep dat ik uitoefen, word ik gelukkig van de mensen die ik dagelijks ontmoet en leer ik iedere dag bij door middel van gesprek.

Ik vertegenwoordig aldus De Stut in de Limurgse Kempen en heb voornamelijk ervaring opgedaan binnen de residentiële setting als begeleider. Sinds 2020 werk ik als pleegzorgwerker binnen de jeugdbescherming van de William Schrikker Stichting. Mijn expertise ligt voornamelijk in het werken met personen met een verstandelijke beperking, dit al dan niet in combinatie met psychosociale problemen, hechtingsproblematiek en trauma.
Verder ben ik buiten mijn werkuren te vinden bij vrienden voor een hapje of een drankje, reis ik graag en mountainbike ik graag in groepsverband.

Moest je aldus SAMEN met mij aan de slag willen gaan, is het belangrijk dat je weet dat ik in de samenwerking enkele termen centraal zet. Ik vind het belangrijk dat wij samen als gelijkwaardige partijen rond de tafel kunnen zitten. Dat in alle openheid gecommuniceerd wordt en dat jouw hulpvraag, jouw kracht en het uitbreiden van je mogelijkheden centraal staan doorheen de samenwerking.

Claudia Vangool

Ik ben Claudia,

een zorgzame, enthousiaste bezige bij. Ik laat je graag de positieve kant van het leven zien en begroet je graag met een vrolijke ‘goeiendag’. Een vleugje humor ontgaat mij niet en ik luister graag naar wie jij bent, wat je doet en wat je nodig hebt. 

In mijn begeleidingsstijl staat acceptatie centraal en kijk ik niet naar de beperkingen maar naar de mogelijkheden. Inclusieve ondersteuning staat voorop om jou maximaal van het leven te laten genieten. Ik hou van persoonlijke aanpak en individuele begeleiding in jouw eigen (veilige) omgeving. We gaan samen opzoek naar jouw balans en waar jij dit nodig hebt. Ik vertrek vanuit de basis met respect voor ieders eigen(n)aardigheden. 

Mijn werkervaring situeert zich in het secundair onderwijs, waar ik als ondersteuning van leerlingbegeleiding mijn diploma behaalde. Ondertussen heb ik de opleiding ‘zorgverlener met therapiepaard’ afgerond en ben ik mijn eigen bedrijfje ‘Paardouce’ gestart. Mensen met een beperking kunnen bij mij terecht voor hippotherapie, kinderen met/of zonder gedrags-en ontwikkelingsstoornissen kunnen terecht voor coaching met paarden en je kan ook aangepast paardrijden. Daarnaast werk ik ook als woonbegeleider complex gedrag in een residentiële setting. 

Ik woon nog nét in de Antwerpse Kempen en samen met mijn collega’s vertegenwoordig ik De Stut Limburgse Kempen. 


Claudia Vangool

Joris Bruyndonx

Initiatiefnemer en zaakvoerder van De Stut

Tijdens mijn 15 jaar praktijkervaring in begeleidingswerk ben ik ervan overtuigd geraakt dat de beste mogelijkheden ontstaan wanneer mensen aangesproken worden op hun eigen krachten. Dit zowel voor de persoon zelf, als voor hun ruimere omgeving. Mensen ondersteunen bij het gebruiken van nieuwe mogelijkheden, en ze bij de uitwerking toch de grootst mogelijke vrijheid geven, dat is helemaal mijn ding. 
 
Na mijn afstuderen als maatschappelijk assistent in Antwerpen in 2001, ben ik beginnen werken als begeleider. Mijn expertise was vooral het werken voor mensen met een lichte tot matige mentale beperking en/of ASS. Ik ga nog steeds met heel veel plezier op huisbezoek. Daarbij is het aangaan van een echte, menselijke vertrouwensrelatie met iedere cliënt voor mij belangrijk. Op basis van dit vertrouwen stimuleer ik de cliënt om zijn sluimerende krachten te gebruiken om zijn capaciteiten ten volle te beleven. 
 
Gedurende 10 jaar was ik teamcoördinator van een mobiel ambulant- en activiteitenteam. Hierbij leerde ik de sociale kaart in het algemeen, en de gehandicaptenzorg in het bijzonder kennen. Ook in deze functie is mijn leidraad vertrouwen, capaciteiten ontwikkelen door het delen van kennis, inspelen op de realiteit van de financiële politiek van de overheid. Daarom kies ik nu voor een nieuwe vorm van samenwerking met professionele, zelfstandige, begeleiders. De Stut geeft de beste werkomgeving om samen het beste te halen uit de combinatie van ervaring, vrijheid en motivatie. 
Joris Bruyndonx
De Stut
Wouwstraat 173
2640 Mortsel
ON: 0740.622.912
Telefoon
0468 22 10 56
E-mail
info@destut.be
Vind ons ook op